Σπιτικό, νηστίσιμο παγωτό που είναι μπλε σαν τη Μεσόγειο -Φτιάξτε το εύκολα και γρήγορα

Μια πρωτότυπη συνταγή για υπέροχο παγωτό με μπλε χρώμα. Θα το απολαύσετε τώρα που έφτιαξε ο καιρός στον κήπο ή τη βεράντα με τη συνοδεία ενός βιβλίου και καλής μουσικής.

Σας έχουν λείψει οι θάλασσες; Τα γαλαζοπράσινα κύματα και οι τιρκουάζ ιριδισμοί; Σας έχουμε μια συνταγή που μυρίζει Αιγαίο, ένα νόστιμο παγωτό που έχει τα χρώματα αυτά του ελληνικού καλοκαιριού. Η Lina Saber, food blogger από τη Νέα Υόρκη αγαπά την τροπική παλέτα των εξωτικών νησιών αλλά και της Μεσογείου. Εμπνέεται από τις μπλε και πράσινες αποχρώσεις της θάλασσας και δημιουργεί smoothies, παγωτά και candy bowls που έχουν την αύρα του ανοιχτού ορίζοντα. Λατρεύει επίσης τα ζωηρά χρώματα από τα σπίτια των εξωτικών νησιών της Καραϊβικής ή από τα χωριά του Μεξικού και φτιάχνει πολύχρωμες σαλάτες ή φούξια χούμους που μοιάζουν με τροπικά υφάσματα ή με πίνακες του Γκωγκέν. Στο blog της Tropically Lina θα βρείτε υπέροχες ιδέες για να κάνετε τα χαλαρά σας απογεύματα στο σπίτι ή τα weekend σας πιο χαρούμενα με ροφήματα τα οποία έχουν ωραία χρώματα που θα σας φτιάχνουν το κέφι.

Η πρόταση της Lina Saber είναι vegan. Το παγωτό αυτό μπορείτε να το φτιάξετε χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα και χωρίς γλουτένη, αλλά αν το επιθυμείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γάλα. Το χρώμα το δίνει η σπιρουλίνα σε μορφή σκόνης και τα γαλαζοπράσινα φύκια (και τα δύο μπορείτε να τα βρείτε σε ενημερωμένα super markets, καταστήματα βιολογικών ειδών αλλά και σε φαρμακεία).

Η συνταγή για παγωτό που έχει το μπλε της Μεσογείου

Υλικά
1 κουτί γάλα καρύδας, το οποίο βάζετε στην κατάψυξη για 10 λεπτά
1 φλιτζάνι ωμά ανάλατα κάσιους, τα οποία έχετε αφήσει στο νερό όλο το βράδυ
1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές λάδι καρύδας
1 κουταλιά της σούπας κρέμα καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού μπλε σπιρουλίνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπλε πράσινα φύκια ή πράσινη σπιρουλίνα

Εκτέλεση
Βάλτε για δέκα λεπτά το γάλα καρύδας στην κατάψυξη. Στραγγίστε και πετάξτε όλο το υγρό από το γάλα καρύδας και κρατήστε μόνο την παχύρευστη κρέμα του. Στραγγίξτε τα κάσιους από το νερό και αναμείξτε τα στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα από το γάλα καρύδας, μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μια βελούδινη κρεμώδη υφή. Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας τη σπιρουλίνα, την κρέμα καρύδας, τα γαλαζοπράσινα φύκια. Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη για δύο ώρες. Ανά μισή ώρα βγάλτε το από την κατάψυξη και ανακατέψτε το γρήγορα μέχρι να γίνει πηχτό σαν παγωτό. Αφήστε το μείγμα στην κατάψυξη για 6-7 ώρες. Πριν το σερβίρετε αφήστε το να ξεπαγώσει για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *